Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. desember 2015. Referansenummer: 9586

Hjerte/kar

Munntørrhet som bivirkning

Etter et hjerteinfarkt i fjor sommer så har jeg en del medisiner. I sommer startet store problemer med tennene. Etter utallige tannlegebesøk, og antibiotikakurer, og masse smertestillende, så er jeg nå rimelig fortvilet. Hver gang får jeg samme beskjed, om at det er betennelse i nerver. Jeg har enda ikke fått startet skikkelig behandling, for det er hver gang betennelse, noe som gjør at jeg ikke får gjort det ferdig.

Jeg har tatt spytt-test, og ligger akkurat over grensa på munntørrhet. Har alle disse tannproblemene sammenheng med hjerteinfarktet, og bruk av medisiner? Og er det noen mulighet for at jeg kan få dekket kostnadene? Hilsen dame, 47 år.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Alle medisiner kan ha større eller mindre bivirkninger. Etter et hjerteinfarkt blir du satt på flere ulike medisiner, og noen av disse kan munntørrhet som bivirkning. Jeg anbefaler deg å ta med alle medisinene dine til fastlegen, og spørre om noen av disse kan gir munntørrhet som bivirkning. Heldigvis finnes det mange alternativer. Hvis du reagerer på en type medisin, er det ikke sikkert at du gjør det også på en annen type. Det er viktig at du ikke stopper med viktige hjertemedisiner på egenhånd. MVh Wasim Zahid
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar