Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. desember 2015. Referansenummer: 9327

Hjerte/kar

Blodtrykk, puls og hjertebank.

Hvis en har et blodtrykk på 100/70 og en hvilepuls på 90 samtidig med at en har mye hjertebank, hva kan da årsaken være?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 07. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Det er vanskelig å svare noe konkret på dette da du oppgir lite informasjon. Blodtrykket ditt ligger i nedre normalområde, mens hvilepulsen ligger noe høyt. Men om dette er tegn til sykdom, eller kun en normalvariant kan jeg ikke svare på. Hjertebank kan være alt fra uskyldige ekstraslag, til rytmeforstyrrelser som krever behandling. Jeg anbefaler deg å oppsøke legen din for en samtale og hjertesjekk. Mvh Wasim Zahid
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar