Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. februar 2015. Referansenummer: 6704

Hjerte/kar

Angina i kaldt vær

Jeg er bypassoperert,går turer 3-6 dager pr.uke,ca.1 times turer. Må ha på meg mange lag med klær visst det er kaldt eller det er kald vind,ellers så får jeg smerter over brystet,er dette normalt eller?? Operert desember i 2011,stenta etterpå i2012 og 2013..blitt bedre og bedre i form etter dette.😊

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Så flott at du er aktiv, og at du stadig blir i bedre form etter operasjonen. Ja, det er ikke uvanlig at hjertepasienter kan få brystsmerter hvis det er kaldt ute. Når det er lav temperatur ut vil blodårene i huden gjerne trekke seg sammen for å spare på varmen. En effekt av dette blir at hjertet må pumpe mot høyere motstand, noe som igjen kan gi vondt i brystet. Det er derfor lurt å gjøre slik du gjør, kle deg godt, og start gjerne litt forsiktig når du beveger deg i kulden slik at kroppen rekker å varme seg litt opp. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar