Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. februar 2015. Referansenummer: 6919

Hjerte/kar

Hjerteinfarkt uten smerter

Hei, Wasim. Kan man ha hjerteinfarkt uten å ta noe særlig notis av det, fordi man går på veldig sterke smertestillende midler mot andre plager, og vil det da være slik at man bare merker det når medisinene taper effekt? Jeg opplever de tingene dere beskriver som hjerteinfarkt her, bortsett fra kvalme og brekninger.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er fullt mulig å ha et såkalt stille hjerteinfarkt (stum angina eller stum ischemi). Spesielt ser vi dette hos pasienter med diabetes, men også hos de uten diabetes. Hvorfor det er slik, vet man ikke helt. 

Det kan også tenkes at enkelte pasienter bruker såpass sterke smertestillende at det skjuler smertene ved et eventuelt infarkt. Hvis du mistenker at du har hjertesykdom, må du kontakte legen din for å få dette sjekket. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar