Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. februar 2015. Referansenummer: 6784

Hjerte/kar

Lavt blodtrykk

Har målt bodtrykket hjemme,min kones var o.k. Mitt blodtrykk var 90-57. Er 75,tar ingen legemiddel uten om Symbicort.Ellers ingen tegn på noe galt.Håper på noen ord.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 17. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Blodtrykk varierer både fra person til person, og hos samme person fra tid til annen. Én måling er derfor ikke nok til å si noe konkret. 

Det viktigste med blodtrykket er at det ikke skal være for høyt. Høyt blodtrykk over mange år kan skade nyrer, blodårer og øyne, og i verste fall føre til hjerneslag og hjerteinfarkt. God behandling av høyt blodtrykk er derfor viktig. 

Noen mennesker har lavt blodtrykk fra naturens side. Det er helt ufarlig, og ikke noe å bekymre seg over, hvis du ellers ikke har plager. Lavt blodtrykk kan føre til svimmelhet og ørhet, og noen kan til og med falle og slå seg. Men dersom du ikke opplever noe av dette, er det ingen grunn til å bekymre seg over et lavt blodtrykk. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar