Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. februar 2015. Referansenummer: 6711

Lunge

Lungesykdom og dagsform

Har diagnose lungefibrose. Med lungekapasitet på 45%, Blir veldig fort sliten, og må legge meg på dagtid. Som regel en liten blund 2 ganger daglig. Er dette vanlig? Bruker kanskje mye energi på å puste?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

(5)
Besvart 13. februar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege
Hei, og takk for spørsmålet! Det er egentlig ganske vanlig at man blir sliten når man har en merkbart nedsatt lungefunksjon. Den beste forklaringen er nok den du selv antyder, nemlig at man bruker relativt mye krefter på å puste mer når man anstrenger seg litt. Det medfører jo bruk av ganske mye muskulatur som igjen krever oksygen og energi. Det at du føler behov for å ta en blund et par ganger om dagen, høres egentlig ganske fornuftig ut. Det gir god hvile for hele kroppen. Vennlig hilsen Olav Kåre Refvem

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar