Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. februar 2015. Referansenummer: 6769

Lunge

Øresus, sammenheng med andre sykdommer?

Hei Jeg har tinnitus (øresus) hele tiden og det er veldig plagsomt.Kan dette skyldes kols,astma og pollenallergi og epilepsi som jeg har.Blodprøver ,EKG ,EEG alt var i orden. Hva kan dette være?? Med vennlig hilsen

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 15. februar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege
Hei, og takk for spørsmålet! Øresus kan være forårsaket av flere ting. Det er ikke vanlig å sette det i forbindelse med kols, astma eller allergi. Enkelte ganger kan det være medisiner som er årsaken. Noen ganger kan det forårsakes av forhøyet blodtrykk. Men det vanligste er nok tilstander som affiserer øret og hørselen. Det lureste vil være å søke hjelp hos en spesialist i øre-nese-hals-sykdommer. Da må du ha en henvisning fra egen lege. Lykke til!
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar