Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. februar 2015. Referansenummer: 6717

Hjerte/kar

Tetting av hull i hjertet

Hei jeg er ei dame på 50 år, som fikk hjerteinfarkt for 5 år siden - og der ble satt inn 2 stenter i venstre kransarterie (tror jeg det heter). På kontroll noen uker senere ble det oppdaget at jeg har et hull i hjertet. På kontroll i år - ser legen at det lekker litt mer ut i høyre hjertekammer, og venstre hjertekammer blir forstørret. Han søker meg til tetting av hullet i hjertet - som bare utføres ved Rikshospitalet. Kan jeg være like aktiv med jobb og hard trim et par ganger i uken frem til proppen er satt inn i hjertet? Blir man arbeidsufør noen dager etter en slik behandling? Mvh Gro S Olsbø

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

For å ta det siste først. Det er normalt med noen dagers sykemelding etter en slik operasjon. Det anbefales også å avstå fra hard fysisk trening de første 5-6 ukene. Men hvis alt har gått fint etter det, kan du trene fullt. 

Du kan jobbe normalt frem til proppen settes inn. Du kan også trene og trimme, men bør lytte til kroppens signaler. Hvis du får mye plager tungpust fremover mot operasjonen, er det best å roe litt ned. 

MVh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar