Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. februar 2015. Referansenummer: 6794

Hjerte/kar

Valg av kolesterolsenkende medisin

Hvorfor har legen min gitt meg kolestrol nedsettende :Lipitor med virkestoff Atorvastatin (20mg), da det er ved flere studier har vist seg at Zocor med virkestoff Simvastatin gir ferre bivirkninger ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 17. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det kan ligge mange vurderinger til grunn for en leges valg at ett medikament over et annet. Når det gjelder statiner, så viser erfaringer at de ulike midlene tolereres ulikt fra person til person. Noen får bivirkninger fra én type, mens andre får bivirkninger fra en annen type. 

Når det gjelder atorvastatin og simvastatin, kjenner jeg ikke til studier som viser at den ene typen gir entydig mer bivirkninger enn den andre. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar