Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. februar 2015. Referansenummer: 6761

Rettigheter

Atrieflimmer og reiseforsikring

Hei. Jeg har atrieflimmer som oppstår akutt en gang hvert 3 år i snitt. Jeg skal reise til USA, og sjekker ut reiseforsikring. I følge forsikringsselskaper er det ingen reiseforsikring for meg, når det gjelder atrieflimmer. For meg er det akutt, siden jeg ikke har det hele tiden. Jeg har vært igjennom to abslasjoner og det er planlagt en tredje ablasjon på Rikshospitalet en gang i år. Har dere noen forslag på hva jeg kan gjøre, eventuelt noen tips på hva/hvem som kan hjelpe meg? Tusen takk for hjelpen.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 20. februar 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Jeg forstår det slik at ingen av forsikringsselskapene du har kontaktet vil gi deg en reiseforsikring som dekker atrieflimmer. Dette er i så fall basert på en risikovurdering. Du kan få denne vurdert av Finansklagenemnda. Finansklagenemnda

Med vennlig hilsen Atle Larsen

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar