Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. februar 2015. Referansenummer: 6934

Rettigheter

Uføretrygd og inntekt

Jeg er en 49 år gammel kvinne, utdannet fra BI med mange års erfaring fra større offshore prosjekter, bla som leder. Dessverre er jeg mest sannsynlig i ferd med å bli innvilget uførepensjon. I den sammenheng har min lege oppfordret/anbefalt meg å ha en aktivitet for å holde "hodet i gang". 1. Hvis min aktivitet skulle være plassering av egne midler i finansmarkedene, hvilke konsekvenser ville en slik aktivitet kunne ha for utbetaling av trygde-/pensjonsytelser? 2. Vil situasjonen mhp trygde-/forsikringsutbetalinger stille seg annerledes dersom uførheten er gradert?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 26. februar 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Innvilges du full uføretrygd, kan du ha en pensjonsgivende inntekt på inntil 0,4 G         (35 348) uten at pensjonen blir redusert.

Kapitalinntekter har ingen betydning for retten til uføretrygd. Plassering av egne midler i finansmarkedet har derfor ingen betydning så lenge dette ikke genrerer pensjonsgivende inntekt.

Hvorvidt du har hel eller gradert uføretrygd har ingen betydning.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar