Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. februar 2015. Referansenummer: 6920

Lunge

Lungekreft og østrogen

Lungekreft og østrogenbruk. Da lungekreft ble diagnostisert, ba lungelegen om at jeg sluttet med østrogen før operasjonen. Har aldri røykt, er 64 år gammel. Jeg vet om sammenhengen mellom brystkreft og østrogen, men gynekologen har aldri hørt om en sammenheng mellom lungekreft og østrogen. Jeg er i faresonen for osteoporose, er plaget med nattesvette og skulle gjerne begynt med østrogen igjen. Det er 8 mnd siden operasjonen, og jeg har ikke behøvd cellegift eller stråling. Er i fin form, trener og er aktiv

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 02. mars 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er ingen kjent sammenheng mellom lungekreft og østrogenbehandling. Jeg tror heller legen ønsket å redusere faren for trombose og lungeemboli i forbindelse med tiden etter lungeoperasjonen. Når operasjonen er kommet på avstand og du er kommet i god fysisk aktivitet igjen, bør du kunne ta kontakt med din fastlege for eventuelt å sterte opp igjen med medisin for å forebygge osteoporose.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar