Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. februar 2015. Referansenummer: 6970

Lunge

Ettervirkninger etter lungeemboli?

Jeg er en jente på 20 år, og har hatt lungeemboli. Jeg har lest at man blir fort frisk igjen, men det har ikke jeg blitt. Etter 1 år nå, så sliter jeg fortsatt veldig, er mye syk, og immunforsvaret funker ikke. Det stikker og verker i lungene bare jeg går en tur, og når jeg puster godt inn så stikker det veldig i lungene. Greien er at jeg var kjapt ut i full jobb etter sykehusoppholdet, og husket ikke alltid å ta medisinen hver dag. Fastlegen min vet ikke hva det kan være og jeg vet ikke hva jeg kan gjøre, jeg har tatt nye røntgenbilder, men de viser ingenting. Vet du hva jeg kan gjøre? Hva som kan være galt? Jeg er alt for ung til å være så syk hele tiden. Mvh Frustrert.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 02. mars 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er ikke mulig å svare eksakt på ditt spørsmål. Oftest vil plagene etter lungeemboli gå greit tilbake, men dette kan variere noe. Et vanlig røntgenbilde vil nok ikke vise noe sikkert, og kan ikke si om dine nåværende plager skyldes ettervirkningene av lungeemboli. Jeg tror det vil være lurt å komme til en lungespesialist som kan undersøke deg med mer omfattende lungetester og eventuelt mer spesielle røntgenundersøkelser. Så håper jeg det er mulig å komme til en avklaring. Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar