Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. februar 2015. Referansenummer: 6707

Hjerte/kar

Førerkort med pacemaker

Har mistet retten til å kjøre bil da hjertet stopper for lenge om gangen, har satt inn pacemaker. Hvor lang tid tar det før jeg får igjen førerkortet? Skal inn til sjekk etter fire uker.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Dette vil variere fra pasient til pasient, og avhenge av individuell vurdering av tilstanden, sykehistorien, alvorlighetsgradet osv. Spesielt viktig er vurdering av risiko for bevissthetstap. En hjertespesialist bestemmer hvordan det står til i akkurat ditt tilfelle. Du kan lese mer om de generelle bestemmelsene her. 

http://www.lhl.no/dine-rettigheter/andre-rettigheter/forerkort-og-helsekrav-for-hjertesyke/

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar