Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. februar 2015. Referansenummer: 6807

Hjerte/kar

Symptomer på hjertesykdom?

Hei ! jeg har et spørsmål om smerte i hals regionen, dette kom for ca. et år siden, kom sakte og økte i smerte hver gang jeg trente, har fått undersøkt hjertet ved flere anledninger, men ingen tegn til dårlig eller tette årer, fungerer utmerket, blodtrykket er normalt 140/80 men jeg er litt plaget med hjertebank av og til og de smertene jeg får når det pågår er veldig lik det jeg får hvis jeg anstrenger meg litt. Har blitt undersøkt i trommel (MR tror jeg det heter det ) men ingen funn. Har forsøkt å få min lege til å foreta andre undersøkelser, men han henviser til at hjertet og min fysiske form er meget god, men det hjelper ikke når jeg ikke lenger får trent for å holde meg i form. Av medisiner bruker jeg Levaksin 75 mgr. ellers ingen andre medisiner, har normal vekt, er det noe håp om å få hjelp til dette, plager meg voldsomt....

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Halssmerter ved anstrengelse kan være et tegn på hjertesykdom. Du sier at hjertet har blitt sjekket allerede, og funnet friskt. Jeg vet ikke hva slags undersøkelser du har vært på, men ved mistanke om hjertekarsykdom er arbeids-EKG (AEKG) det første man utfører. Testen viser hvor god treningskapasitet du faktisk har, og på hvilket nivå du utvikler symptomer. Denne testen bør du også få utført. 

Hvis du plages av hjertebank, er det viktig å få kartlagt hva slag hjertebank det er. Eller rettere sagt hva slags hjerterytme du har mens du har symptomer. Du kan be om å bli henvist til en 24-timers EKG. Da blir hjerterytmen din monitorert et helt døgn, og evt rytmeforstyrrelser vil vise seg. En ultralyd av hjertet (ekkokardiografi) kan også være aktuelt senere. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar