Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. januar 2015. Referansenummer: 6332

Hjerte/kar

Arbeidsevne etter PCI

hei. jeg lurer på om man vil få nedsatt arbeidsvne etter en PCI behandling (utblokking) av coronarårene hvis dette blir tatt før et infarkt ville oppstått?

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 09. januar 2015
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål.

PCI-behandling i seg selv vil ikke føre til nedsatt arbeidsevne. I meget sjeldne tilfeller kan prosedyren kompliseres av et lite hjerteinfarkt, men dette er som sagt sjelden og gir som regel ikke nedsatt arbeidsevne etterpå. PCI-behandling av trange kransårer gjøres for å beskytte mot at et hjerteinfarkt senere kan gi en skade i hjertet, som kan medføre nedsatt arbeidsevne. De første 2 dagene etter PCI-behandling skal man unngå hard fysisk aktivitet og tunge løft for ikke å begynne å blø fra innstikksstedet som er brukt under behandlingen (håndledd el lyske). Dersom man ikke har hatt hjerteinfarkt, hjertefunksjonen er normal og man ikke har noen hjertemessige symptomer kan man etter dette gå tilbake til vanlig aktivitet med jobb og trening.

Vennlig hilsen Ellen H. Juslrud

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar