Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. januar 2015. Referansenummer: 6430

Hjerte/kar

Brystsmerter ved flimmer/flutter

Jeg har kronisk atrieflimmer dvs 24 timer i døgnet. Hvis jeg drikker kaffe o.l., får jeg fibrioflutter. Dette kan vare to til tre døgn og da blir jeg helt slått ut og orker ingenting. Jeg må ta smertestillende fordi jeg får smerter midt i brystet og mellom skulderbladene. Jeg har ikke tette årer. Er det farlig når jeg får ondt og er det mulig å fjerne anfallene med fibrioflutter?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 15. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hvis du har brystsmerter under anfall med rask flimmer/flutter, må hjertespesialisten din finne ut av om du også har kransåresykdom (trange eller tette arterier på hjertet). Dessuten må flimmer/flutter-behandlingen din bli bedre. Dette er også en oppgave som din lege og en hjertespesialist må løse i samarbeid. Det kan være aktuelt å endre medisinene/dosene, men også annen mer avansert behandling av rytmeforstyrrelsen kan være aktuelt. Igjen er dette noe en hjertespesialist må vurdere. Jeg anbefaler deg å få fastlegen din til å henvise deg til en hjertespesialist. 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar