Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 27. januar 2015. Referansenummer: 6580

Hjerte/kar

Harde hjerteslag og press i hodet

Harde hjerteslag og samtidig press i hodet. Hva kan det være?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 02. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Basert på kun denne informasjonen er det vanskelig å si hva det kan være. Ofte vil følelsen av harde slag skyldes ekstraslag i hjertet. Disse er stort sett ufarlige. Men også andre hjerterytmeforstyrrelser kan oppleves som harde slag. Jeg vil anbefaler deg å oppsøke legen din for en nærmere hjerteundersøkelse. Dette vil i første omgang være å lytte på hjertet og undersøke blodtrykket ditt. Videre kan det være aktuelt med langtids-EKG, feks i 24 timer, for å se hvordan hjertet ditt oppfører seg gjennom et døgn. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar