Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. januar 2015. Referansenummer: 6369

Hjerte/kar

Hjertesykdom, mange medisiner, dårlig form

Har en puls på 45 når eg sitter stille.Har 50 prosent tette åre og går på seks forskjellige medisiner og åtte tabeletter til dagen.Er ikke i noe god form etter all medesinene eg begynte med

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 15. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er ikke uvanlig at hjertepasienter må bruke en del medisiner. Alle medisiner har bivirkninger, og noen mer enn andre. Legen må alltid veie fordelene av å gå på medisinene opp mot bivirkningene. I ditt tilfelle må legen finne ut av om plagene dine skyldes bivirkninger eller sykdommen i seg selv. Hvis det er medisinene som er årsaken må dere se om dere kan finne andre kombinasjoner og alternativer som passer deg bedre. Vi har heldigvis en rekke forskjellige medisiner å spille på. 

Mvh 

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar