Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. januar 2015. Referansenummer: 6390

Lunge

Lungebetennelsesvaksine

Hei, Diagnose lungefibrose. har tatt influensavaksine, men lurer på om det er lurt for meg å ta vaksine for lungebetennelse også. Da jeg har det nå for 2. gang på 3 mnd.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 25. januar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Vaksinen som gis mot lungebetennelse er ment å virke mot de farligste komplikasjonene ved lungebetennelse forårsaket av pneumokokker. Det er her snakk om å forebygge betydelige komplikasjoner. Det er ikke godtgjort at vaksinen vil virke mot vanlige infeksjoner. Likevel er det anbefalt å la seg vaksinere hvis man er disponert for infeksjoner i lungene. Vaksinen tas bare en gang hvert 5.-8. år.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar