Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. januar 2015. Referansenummer: 6523

Lunge

Medisin mot lungefibrose.

Hvor er det mulig å få tak i den nye medisinen som hjelper mot lungefibrose.
Navnet er prn151. Per

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 25. januar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Behandling for lungefibrose er et område hvor det de siste årene har skjedd mye forskning. Man har funnet medisin som kan påvirke utviklingen i noen tilfeller, men dessverre ikke alle. Det pågår forskning for å sikre at man har et godt grunnlag for de medisiner som etterhvert frigis fordi de har vist seg effektive og uten for store bivirkninger. Når det gjelder å få tak i medisin mot lungefibrose må dette alltid gå gjennom en sykehusavdeling med god kompetanse på dette området. I praksis må man derfor få henvisning til lungeavdeling som gir nødvendig utredning for å sikre riktige behandlingstiltak.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar