Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. januar 2015. Referansenummer: 6583

Hjerte/kar

Opphold i høyden ved høyt blodtrykk

Har høyt blodtrykk og tar medisin for det. Jeg lurer på om jeg kan oppholde meg i 1-2 uker i høyder over 2000 moh? Vil høyden påvirke blodtrykket, og hvis ja, hva må jeg gjøre i tillegg til medisinene?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 02. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Pasienter med høyt blodtrykk (selv om det er behandlet og kontrollert), kan merke en økning av blodtrykket når du oppholder seg i høyden. Dette kan skyldes at det er mer stresshormoner i kroppen (feks adrenalin) pga litt mindre oksygen i blodet. Denne økningen i blodtrykket er som regel ufarlig. Får du derimot symptomer som svimmelhet, press i hodet, brystsmerter eller pustevansker, må du oppsøke lege. 

Det er ikke nødvendig å justere medisindosene dine. Tar du høyere doser enn du skal, kan du ende med for lavt blodtrykk. Hvis du skal oppholde deg i høyden, bør du passe på følgende:

- sørg for at blodtrykket ditt er godt behandlet

- hold deg til dine medisiner og doser

- oppsøk hjelp hvis du føler deg dårlig. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar