Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. januar 2015. Referansenummer: 6521

Rettigheter

Skatt på uførepensjon

Jeg leser i forklaringen i bladet hvordan de nye uføretrygd-reglene blir i 2015. Et av svarene kommer fra Atle Larsen. Det er også uthevet på høyre side. Der står det at vi må huske at det ikke trekkes skatt i juni og at det trekkes halv skatt i desember. Jeg ble usikker da jeg leste dette. Så lenge min frue har hatt uførepensjon, har hennes pensjoner blitt trukket for skatt hver måned unntatt desember. Den har vært skattefri fra alle Blir det kanskje nye rutiner fra 2015?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 22. januar 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

I den nye uføretrygden skal trygden beskattes som ordinær lønnsinntekt. Men det vil ikke bli trukket skatt i juni og det blir halvt skattetrekk i desember. 

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar