Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. januar 2015. Referansenummer: 6467

Hjerte/kar

Trening ved høyt blodtrykk

Hvilken intensitet bør være maks under intervalltrening om har forhøyet blodtrykk. Jeg skjønner at grad av forhøyet blodtrykk er vesentlig, men om det er definert til følgende: -Mildt forhøyet -Moderat forhøyet -Forhøyet Håper på svar :)

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 20. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Jeg forutsetter nå at pasienten ellers er frisk. 

Ved mild til moderat forhøyet blodtrykk er det ikke nødvendig med noen spesielle forhåndsregler hva angår intensitet på intervalltrening. Faktisk vil slik trening kunne ha en gunstig effekt på blodtrykket og på generell hjertehelse. 

Det er vanskelig å vite hva du legger i "forhøyet". Dersom blodtrykket er helt ukontrollert, og ubehandlet, er det uansett best å bli undersøkt og evt behandlet hos lege før du starter på trening. 

Mvh

Wasim

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar