Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. januar 2015. Referansenummer: 6597

Rettigheter

Dekning av utgifter til tannbehandling i forbindelse med hjerteoperasjon

Har anfallsvise hjerteflimmer. Har hatt en ablasjon. Ble noe bedre. Skal ha ny ablasjon innen april på Rikshospitalet. Er nå igang med omfattende tannbehandlinger pga stadige betennelser/infeksjoner. Må derfor også operere ut implantat/hjørnetann i overkjeven. Har periodontitt. Øvrige diagnoser: Fatlege mistenker sicca syndrom (tørre øyne + nunntørrhet). Øsofagitt. Pneumokokkvaksinert. Har jeg med bakrunn i mine hjerteproblemer/forestående ablasjon rett til dekning av tannutgifter i henhold til forlketrygdloven § 5.6 med bakgrunn i infeksjonsforebyggende behandling ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

(0)
Besvart 02. mars 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Skal du få dekket utgifter til infeksjonsforebyggende behandling i forbindelse med hjerteoperasjon, må du ha en henvisning fra sykehus. Det er henvisningen som utløser rett til dekning av utgiftene. Dersom du må fjerne tenner som ledd i den infeksjonsforebyggende behandlingen, får du også noe stønad til nødvendig rehabilitering.

Du må altså ta dette opp med behandlingsstedet.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar