Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. januar 2015. Referansenummer: 6368

Lunge

Videresendt til Olav Kåre Refvem

Hei. Jeg har en liten sønn på 1 år som ble født 3 mnd før tiden. Han var lenge uten fostervann i magen min, og har kronisk bronkopulmonal dysplasi. Vi er inn og ut av sykehus nå i vintersessongen pga influensa, RS og annet som svirrer rundt i luften. Vi prøver å isolere han så mye som det er praktisk mulig, samtidig som han jo skal utsettes for noe for å forsterke imunforsvaret. Det vi lurer på er om det vil ha noe for seg å oppholde seg i varmere strøk i vintermnd og den verste forkjølelsesperioden, eller om det ikke har noe å si. Vi ønsker å redusere sykehusoppholdene mest mulig for den lille superhelten vår. Vi har mulighet for å bo lengre perioder i spania om dette kan hjelpe, men lurer da samtidig på om dere vet om det er noen steder hvor man kan søke om støtte i den forbindelse. Forhåpentligvis er dette noe som kun vil være aktuelt de to-tre første leveårene hans.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 12. januar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar