Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. januar 2015. Referansenummer: 6236

Hjerte/kar

Hjertesvikt og flyreise

Jeg har fått påvist hjertesvikt, der de to hjertekamrene ikke trekker seg sammen helt samtidig. Har EF på 25. Bruker Tria-tec og Selo-sac. Hvor alvorlig er min situasjon i forhold til å fly til Kanariøyene om noen få uker ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Pasienter med en stabil og velbehandlet hjertesvikt kan leve aktive liv, og en ferie og flytur til syden er uproblematisk. Hjertesviktpasienter må være forsiktig med væskebalanse og saltinntak, og det er viktig at du kjenner din kropp og tilstand godt når du er i utlandet.

Jeg kjenner ikke din situasjon i detalj, og kan ikke gi noe sikkert svar på om du bør reise eller ikke. Ta det opp med fastlegen din.

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

(Vi beklager sent svar, det skyldes en teknisk feil) 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar