Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. januar 2015. Referansenummer: 6336

Hjerte/kar

Hjertestans under operasjon

Hei. Jeg lurte på om det er vanlig å få hjertestans under en operasjon? Altså at hjertet stopper når man skal operere inn kateter.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 15. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Dette er vanskelig å svare på. Jeg vet ikke hva slags operasjon det er snakk om, og har heller ingen informasjon om pasientens tilstand. Generelt kan jeg si at hjertestans under operasjon er ekstremt sjeldent hos eller friske mennesker. Risikoen øker jo sykere en pasient er før operasjon, men med moderne kirurgisk behandling og intensivovervåkning (slik vi har i Norge), forekommer hjertestans under operasjon sjeldent hos syke pasienter også. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar