Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. januar 2015. Referansenummer: 6493

Hjerte/kar

Videresendt til Wasim Zahid

Er en 32 år gammel mann som er godt trent. Ingen tilfeller av arytmier i nær familie. Medisinert for høyt blodtrykk, men ellers frisk. Har en del ekstrasystoler, men disse er fanget opp på EKG og betegnet som godartede. Har de siste 3-4 årene vært plaget med episoder under trening der hjertet plutselig slår over i en veldig rask (men regelmessig) rytme. Vanskelig å si, men for meg kan det virke som om det utløses i samband med en ekstrasystol. Episoden kan vare fra 10 sek. til 4-5 minutter. Har ingen øvrige symptomer som svimmelhet, smerter e.l. Anfallene har komt ganske sjelden - som regel flere måneder mellom hver gang, men noen ganger oftere. Har tatt belastnings-EKG, 24 t EKG, ultralyd hjerte og øsofaguspacing uten at man har klart å fange opp eller fremprovosere anfall. Kardiologen mener at det er lite sannsynlig at dette er noen farlig forstyrrelse, og at evt. neste skritt vil være en elektrofysiologisk undersøkelse. Dette er vel en invasiv undersøkelse som kan medføre risiko. Hva vil dere anbefale?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 20. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar