Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. juli 2015. Referansenummer: 8130

Rettigheter

Avslag på sykepenger

Hva gjør en når en sender sykemelding til Nav rekommandert, og kan bevise at de har hentet den, men de nekter og gir av den grunn avslag på sykepenger fordi det har gått for lang tid? Er dette noe du kan hjelpe oss med?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 17. august 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Hovedregelen er at sykepenger ikke gis med tilbakevirkende kraft. Med dette menes at sykepenger basert på sykemelding fra lege, gis fra den dagen legen undersøker pasienten. Legen skal ikke "tilbakedatere" sykemeldingen. Det er vanskelig å gi noen nærmere vurdering uten å kjenne til Nav`s begrunnelse for avslaget.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar