Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. juli 2015. Referansenummer: 8140

Hjerte/kar

TIA. Medisinvalg etter bivirkning.

Fikk diagnosen TIA selv om de ikke fant noen ting. Fikk persantin, men det tålte ikke kroppen (diare i 3 uker), så en ny nevrolog ba meg slutte med den.

Mitt spørsmål er: Er det vanlig å prøve seg frem på medisiner? Jeg tenker mye på om det var smart å kutte den ut, men samtidig var reaksjonen så slitsomt for kroppen at jeg vil helst ikke begynne med den igjen.

Går nå på albyl E, kolestrolsenkende medisin og vanlig blodtrykksmedisin.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 07. august 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmålet. Det er ikke uvanlig at medisinbruk må endres på grunn av bivirkninger. Du bruker albyl-E som i henhold til norske og amerikanske retningslinjer regnes som god forebygging mot eventuelle nye anfall med TIA, - så du er godt beskyttet også uten persantin.

For å unngå nye anfall er det også viktig å være oppmerksom på livsstilen og å holde risikofaktorer som blodtrykk og kolesterol "i sjakk". Anbefaler at du tar en regelmessig sjekk hos fastlegen, ser om du kan justere litt på trening, kosthold og evt. stress og prøver å ikke tenke for mye på den episoden du hadde.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar