Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. juli 2015. Referansenummer: 8137

Hjerte/kar

Lavt blodtrykk hos veltrent jente

Jeg er en veltrent jente på 39 år. Blodtrykket mitt er 86/53, er dette unormalt?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 04. august 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Blodtrykket ditt ligger nok litt under det som er normalt, men det trenger ikke å bety noe. Jeg antar du ellers er frisk. Lavt blodtrykk er nesten aldri farlig, og blir kun et problem hvis det i ulike situasjoner blir så lavt at du blir svimmel eller besvimer. Kvinner, spesielt slanke og små, kan ofte ha lavere blodtrykk enn andre. De som trener mye kan også ha lavere blodtrykk. Ellers har blodtrykk også en viss arvelig komponent. Dessuten svinger blodtrykket en hel del, og det er ikke sikkert at det alltid er like lavt eller høyt. 

Antageligvis er det ingen grunn til bekymring for deg. Er du likevel usikker kan du godt bestille en time hos fastlegen din for å få en ekstra sjekk på at alt er i orden. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar