Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. juni 2015. Referansenummer: 7969

Blodfortynnende før tanninngrep

Hei, jeg hadde et lite hjerteinfarkt for 9 år siden og har ikke hatt noen problemer knyttet til dette i ettertid. Går på albyle- e 75 mg. Skal nå sette inn et tannimplantat. Bør jeg la være å ta Albyl-e i forkant av operasjon? Min fastlege er på ferie..

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 16. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Etter hjerteinfarkt går nesten alle pasienter på blodfortynnende medisin resten av livet, med mindre det er noe som taler i mot det. Slik bruk forebygger nye infarkter, og er derfor veldig viktig. 

Du skal ikke stoppe med Albyl-E i forbindelse med tanninngrepet, men du det er viktig at du sier i fra til tannlegen at du bruker medisinen. 

Lykke til!

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar