Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. juni 2015. Referansenummer: 7961

Hjerte/kar

Hjertebank og svimmelhet

Hei, Jeg har vært i sykehuset for undersøkelse på uregelmessig puls. Jeg var på 24 timers overvåkning med hjerte/puls måler. De tok røntgen bilder fra lungene og blodprøver. Alt var i orden. Bare de snakket om en ekstra puls. Nå som jeg er hjemme en uke igjen, blir jeg svimmel mest på morgen tidlig. Ikke hver morgen men de fleste. Når jeg er svimmel surrer hele rommet rundt. Det tar et par sekunder til et halvt minutt før det blir normalt igjen. Også pulsen er hele tiden ustabil. Det er hver tredje til femte puls at kommer et ekstra slag. Hva må jeg gjøre? Med Vennlige Hilsen Frank

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 12. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Du forteller om svimmelhet i form av at rommet går rundt og rundt og uregelmessig puls samtidig. Da er naturlig å undersøke om de er i sammenheng med hverandre; altså at svimmelheten skyldes hjerterytmeforstyrrelse. Det kan være lurt å utføre langtids-EKG (24-72 timer) for å kartlegge rytmen ytterligere. Ved svimmelhet er det også lurt å kartlegge blodtrykket. En ide kan være å gjøre 24-timers BT-måling. Snakk med fastlegen din om dette. 

Så må det også legges til at svimmelhet kan ha mange andre årsaker, og fastlegen bør gjøre en bred vurdering/undersøkelse. 

Lykke til!

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar