Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. juni 2015. Referansenummer: 7981

Rettigheter

Inntekt ved siden av uføretrygd

Hallo Atle Jeg er uføretrygdet og i arbeid og ein god ordning med min arbeidsgiver og trives i jobb, men jeg har nå ved halvgått år tjent opp 60 000 kr. og oppdaget at jeg blir vel mye avspist økonomisk når jeg paserte den grensen på 60 000 kr. så mye som 67% av min totale inntekt, ønsker å beholde mer av det eg tjener og har forhørt meg litt runt om det å starte eit AS og heller bli konsuklent istedet for lønnsmottager er dette noe nav vil like ? Har du noen erfaringer på dette området ? Har også hørt at det å få bonus også kan vere en løsning ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 18. juni 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Det er pensjonsgivende inntekt som reduserer uføretrygden. Om du tar inntektene gjennom et AS eller enkeltmannsforetak, kan det bety lavere pensjonsgivende inntekt. Men hvor mye lavere er det opp til Skatteetaten å fastsette.

Bonus vil normalt være pensjonsgivende inntekt og dermed redusere uføretrygden på samme måte som annen pensjonsgivende inntekt.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar