Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. juni 2015. Referansenummer: 7941

Intense smerter i brystet

Med noen måneders mellomrom får jeg intense smerter i hjerteregionen. En gang var smertene så store at jeg falt sammen på flyplassen, og ble hentet av ambulanse. På sykehuset ble ekg og blodprøver tatt, ingen ting var unormalt. De hadde ingen svar. Hva kan smertene være? Bakgrunn: Jeg er ung, men har en historie med anoreksi med meget alvorlig undervektig over flere år, hvor også hjertet (samt lever og nyrer) ble affektert.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 09. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Smerter i brystet kan jo skyldes mange ting. Problemet kan ligge i alt fra hud, muskler, skjellett, til lunger spiserør, hjertet. Jeg synes symptomene dine bør avklares skikkelig, og at det bør gjøres en bredere utredning i regi av fastlegen din. Det er jo ikke normalt å ha slike smerter. 

Det kan være aktuelt med sjekk av spiserør og fordøyelsessystemet generelt (blodprøver, evt endoskopiske undersøkelser). Kanskje bør det gjøres røntgen av lungene og hjertet. Det kan også være aktuelt med en stresstest av hjertet, såkalt arbeids-EKG, samt registrering av hjerterytmen (langtids-EKG). Utredningen må nok gjøres litt trinnvis, og det er best at fastlegen din styrer den. 

Håper du finner ut av dette!

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar