Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. juni 2015. Referansenummer: 7953

Kuldefølelse etter hjertekirurgi

Hei. Jeg fikk utført en åpen hjerteoperasjon i 20012 og etter operasjonen er jeg blitt veldig frysen. Om natten er det nesten verst. Kjennes ut som det brenner på overkroppen. Har Dere noe svar på problemet. Hilsen, Terje.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 10. juni 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei Terje! Endel hudnerver i brystkassen blir kuttet over i forbindelse med inngrepet, og det er ikke uvanlig med ulike typer overflatisk nummenhet og ubehag (parestesier) i relativt lang tid etter operasjonene. Kuldefølelse i brystkassen er ikke typisk, men er en tenkbar bivirkning som med sannsynlighet vil bedre seg gradvis etterhvert. Dersom du har startet med en såkalt betablokker (f.eks. selo zok) i forbindelse med operasjonen er denne også kjent for å kunne gi endel kuldefornemmelse/nedsatt blodsirkulasjon til hud, fingre og føtter. Justering på dosen/typen av slik medisin kan være verdt å prøve.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar