Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. juni 2015. Referansenummer: 7977

Lunge, Rettigheter

Pasientskadeerstatning

Jeg har et spørsmål ang en sak som pasientskadenemnda har. Etter en lungetransplantasjon med mange forviklinger ble jeg til slutt utskrevet. Men etter ca. 5 mnd ble det ved en innleggelse oppdaget ved røntgen en sonde liggende kveilet i min mage og rundt ventrikkelen . Sonden var 1 m og 92 cm lang. Ennå har jeg ikke fått noen erstatning, men må sende inn dokumenterte utgifter. Hvordan skal jeg ordlegge dette, smerter er jo ikke utgifter?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 18. juni 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Har du fått medhold i at det foreligger en svikt ved behandlingen og at den har fått negative følger for deg, kan du ha rett til erstatning. Det er et krav at det øknomiske tapet minst utgjør minst 5000 kroner. Har du fått en varig medisinsk invaliditet på minst 15 % som følge av pasienskaden, har du krav på menerstatning. Da vil alltid kravet om tap på minst 5000 kroner være oppfylt. I tillegg skal du få erstatning for økonomisk tap som utgifter, inntektstap og økonomiske utgifter til hjelp i hjemmet. Alt dette må sannsynliggjøres. Du kan ha rett til å få dekket utgifter til advokatbistand av NPE. Kontakt de for nærmere avklaring.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar