Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. juni 2015. Referansenummer: 7967

Hjerte/kar

Videresendt til Morten Schei

Hei. Jeg ble plutselig fryktelig syk, fikk høy hjerterytme (100-130), mye ekstraslag, brystsmerter/tungpust, sterk svette, feber, hovne lymfekjertler, vondt i kroppen, rykninger og dårlig allmenntilstand. Etter lengre tid ble det oppdaget perikardbetennelse uten at de fant ut hvorfor. En stund etter har jeg hatt veldig høye streptokokk antistoffprøver. Min nye lege lurer på om jeg har hatt giktfeber.

Hjertrymen min er betydelig bedre, på 70-90, men har utviklet en omfattende sinus-arytmi i perioder. Har to ultralyder og to arbeids-EKG bak meg som har vært fine. Hjertet mitt har vokst noe, men ikke signifikant. Hjertelegen og jeg viste ikke om de positive streptokokk prøvene mine på den tiden.

Er det noe jeg kan gjøre for redusere risikoen for skade i klaffene eller i mitralklaffen, eller er skaden allerede gjort?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 15. juni 2015
LHL

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar