Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. juni 2015. Referansenummer: 7959

Hjerte/kar

Kalsiumtilskudd og hjertesykdom

De fleste voksne i min familie har hatt hjerteproblemer. Selv har jeg litt høyt blodtrykk or kolesterol som reguleres av tabletter. I tillegg bruker jeg en Calcigran om dagen. Nå har jeg lest at bruk av denne kan være ugunstig for hjertet. Stemmer det?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 12. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei og takk for godt spørsmål

Det har vært noe usikkerhet rundt sammenhengen mellom tilskudd av kalsium (Calcigran) og risiko for hjertesykdom. Forskningsstudier har pekt i litt ulike retninger, og man vet ikke 100% sikkert. Imidlertid ser det ut til å gå i retning av at kalsiumtilskudd ikke øker risiko for hjertesykdom. Men mer forskning trengs før vi kan konkludere helt sikkert. 

Med vennlig hilsen,

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar