Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. juni 2015. Referansenummer: 7952

Hjerte/kar

Behandling av atrieflutter

Hei! Jeg er operert for atrieflimmer. Jeg har også atrieflutter som ikke er operert, men bruker blodfortynnende og hjertemedisin. Jeg føler jeg blir gradvis verre.

Pulsen er for det meste grei, men når jeg legger meg blir det "kaos" i hjertet selv om pulsen er ganske normal. Det er spesielt når jeg ligger, og hjertebanken er såpass ille noen ganger at jeg er oppe om natta.

Av andre opplysninger som er viktige kan jeg fortelle at jeg fikk hjerteproblemene etter en ulykke i en gymtime, og flimmer og flutter ble først oppdaget i 2008 av OUS. Da var jeg så dårlig at jeg satt i en stor elektrisk rullestol og besvimte av bevegelser som å gre meg eller skjære brød. Det hadde fått utvikle seg gradvis og var kamuflert av andre plager.

Hvor viktig er det å gjøre noe med flutter? Jeg er ikke redd, takler det helt greit, men lurer på om noe bør gjøres med det?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 12. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Atrieflimmer og atrieflutter er begge rytmeforstyrrelser som oppstår i forkamrene. Selv om de har visse fellestrekk, skyldes de ulike mekanismer i hjertet. 

Den eneste fullstendige behandlingen av atrieflutter er ablsjon (brenning av elektriske baner i hjertet). Som er dette ganske enkelt og raskt utføre for atrieflutter. 

Siden du fortsatt opplever endel kaos i hjertet, kan det hende at det er atrieflutter du har da. Det kan hende du kan profittere på en ablasjon av atrieflutter. Snakk med legen din, og hør om du bør henvises til ny ablasjon. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar