Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. mai 2015. Referansenummer: 7877

Bærekraftig ernæringsråd

Bærekraftig ernæringsråd Hei, Jeg er på utkikk etter informasjon om bærekraftig kostholdsråd. Har dere det? Ifølge blant annet FN, Worldwatch, FAO så har vi klimakriser/matmangel hovedsakelig på grunn av at vi spiser dyreprodukter. For å ha plass og mat til kyr hogger vi ned skoger og avføringen spres i luften eller renner ut i havet. Vi kan blant annet forvente oss en forverring i global oppvarming, økning av havforsuring, utrydding av dyrearter, økning av ørkener og "død soner" i havet. Hvordan er dette relatert med ernæring? Vel for å sammenligne to eksempler: Hvis jeg spiser veldig mye mettet- eller transfett så vil det mest sannsynlig danne seg "plakk" i blodårene som igjen på sikt kan føre til overvekt og et infarkt. Med andre ord, dårlig kostholdet i dag vil mest sannsynlig ha konsekvenser i morgen. Hvis vi alle spiser fisk vil det mest sannsynlig føre til at vi går tom for fisk på sikt. Dette vil jo føre til alvorlige ernæringsproblemer med mindre en begynner å spise andre kilder til Omega-3, for eksempel linfrø. Ville det ikke da vært bedre om ernæringseksperter gav bærekraftig kostholdsråd for å sikre at naturen klarer å få populasjonen tilbake for de artene som holder på å utryddes og forhindre at det skjer igjen? Med andre ord, hvorfor anbefale å spise fisk i dag hvis det gjør at vi mest sannsynlig går tom for fisk morgen? Kilder: Dokumentaren "Cowspiracy" http://www.cowspiracy.com/facts/

Les svaret

LHL svarer

(0)
Besvart 01. juni 2015
LHL

Dette spørsmålet er dessverre ikke relevant for denne eksperttjenesten, og kan ikke besvares her. Om du mener ditt spørsmål likevel bør besvares av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ta kontakt på e-post: post@lhl.no.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har påskeferie, og åpner igjen tirsdag 3. april.

Mvh webmaster, LHL

Vis alle spørsmål og svar