Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. mai 2015. Referansenummer: 7734

Hjerte/kar

Behandling av atrieflimmer etter ablasjon

Jeg har nylig vært på Feiringklinikken og fått utført en vellykket ablasjon. Har hatt et anfall av flimmer etter ablasjonen, noe kardiologen mener er normalt. Er derfor satt på Cordarone kun i 2 måneder for å stabilisere hjerterytmen. Sjekker INR 2 ganger i uken og kardiologen mener medisinen er svært trygg i en så kort brukerperiode. Kan du bekrefte at jeg kan være trygg - takk for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 13. mai 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Medikamentet som er valgt av kardiologen er meget effektivt og brukes av flere i din situasjon. Det er riktignok beskrevet mange bivirkninger ved medikamentet, men disse er doseavhengige og er hyppigere ved langvarig bruk. Dette er kardiologen sikkert meget godt orientert om og har erfaring med bruk av medikamentet. To måneders behandling er heller ikke lang tid i denne sammenheng. Og jeg regner med at du skal følges opp videre etter et par måneder. Jeg mener at du bør stole på kardiologen.

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar