Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. mai 2015. Referansenummer: 7834

Hjerte/kar

Hjertesvik og forsikring

Angående forsikringer. Jeg ser bl.a at trygg forsikring ikke har dekning på hjertesvikt, men andre opplistede sykdommer bl.a hjerteinfarkt. Det er flere selskaper som ikke har hjertesvikt i sin liste over sykdommer de ikke dekker. Er hjertesvikt pasienter ikke ivaretatt i forsikringer i arbeidslivet. ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 26. mai 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Forsikringsproduktene vil kunne variere mellom forsikringsselskapene. Etter forsikringsavtaleloven må nektelse av å tilby forsikring eller begrensninger i dekningsområdet være saklig begrunnet. Et avslag eller begrensning kan påklages til Finansklagenemnda. Se: www.finkn.no

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar