Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. mai 2015. Referansenummer: 7743

Hjerte/kar

Losartan

Hei igjen. Er nu begynt med losartan. Har du/dere noen erfaring med den ? Tester fra 2012 viste positive virkning på Ipf. Etter dette er det ingen flere opplysninger jeg finner. Så er det snakk om e4 hva er det. Nysgjerrig per?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 21. mai 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Losartan er et legemiddel som brukes for å senke blodtrykket. Det er en såkalt angiotensin-II-hemmer, et ganske moderne medikament som er mye brukt i Norge, enten alene eller sammen med annen medisin. Losartan reduserer tilfeller av dødsfall og sykelighet grunnet hjerte- og karsykdommer og er gunstig i forhold til hjertesvikt, hjerteinfarkt og slag. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med e4.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar