Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. mai 2015. Referansenummer: 7825

Rettigheter

Skatt på pensjon når du bor i utlandet

Hei Man har overgang fra uføretrygd til alderspensjon(67 år) og har planer om å flytte til hjemmelandet utenfor EØS land uten tilknytning til norge.hvilke skatteregler gjelder det ? på forhånd takk MVH

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 27. mai 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Norge har inngått skatteavtaler med en rekke land.  Disse avtalene regulerer om pensjon og uføreytelser fra Norge skal beskattes i Norge eller ikke.

Men utgangspunktet er at har du flyttet til et annet land skal du betale kildeskatt på pensjonen. Den er på 15 %. Er pensjonen også skattepliktig i det landet du har bosatt deg, er det det bostedslandet som skal sørge for at du ikke blir dobbeltbeskattet. Er pensjonen helt eller delvis skattefri i Norge, må du selv kontakte skatteetaten for å få lavere skattetrekk enn 15 %.

Vær oppmerksom på at skatteavtalenes regler om pensjon i utgangspunktet ikke gjelder for uføretrygd og andre uføreytelser.

Her finner du informasjon fra skatteetaten:

Skatt på pensjon i utlandet

Med vennlig hilsen Atle Larsen

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar