Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mai 2015. Referansenummer: 7759

Hjerte/kar

Svimmelhet ved medisinbruk

Jeg ble by-pass op. For 5 år siden . Etter dette har jeg gått på faste medisiner: atacand, carvedilol, lipitor, albyl e, Nexium (beh for reflux). Jeg går nå regelmessig på treningssenter og er blitt i relativt god form/kondisjon. Har i 3-4 mnd har vært plaget med svimmelhet (nautisk) og lurer nå på om dette kan skyldes medisinbruken. Har forsøkt å redusere doseringen 1 mnd.s tid men har ikke hatt noen bedring . Finns det en instans el. kontrollsenter der en kan få sjekket event. feil medisinbruk ? Kan årsaken kanskje være relatert til syn / hørsel.

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 20. mai 2015
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din. Det er vanskelig å svare på om det er medisinene som forårsaker svimmelheten, men medisinene du oppgir kan gi svimmelhet som bivirkning.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din for å få en vurdering.  

Med vennlig hilsen

Inger Elling

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar