Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mai 2015. Referansenummer: 7758

Hjerte/kar

Trøtthet etter hjerteinfarkt

Hvor lenge varer trøttheten etter et hjerteinfrakt?

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 20. mai 2015
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din. Det er vanlig å føle seg trøtt etter et hjerteinfarkt. Kroppen har vært gjennom en stor påkjenning.Hvor lenge man føler seg trøtt etter et infarkt er veldig individuelt. Akkurat som menneskers personlighet er forskjellig, reagerer også kropper ulikt på det de har vært igjennom. Det er viktig å komme i normal gjenge igjen så snart du kan etter infarktet. Å være i fysisk aktivitet og å spise sunt vil gi overskudd. Mange har stort utbytte å delta på et rehabiliteringsopphold, hvor man får råd og veiledning om hvordan man kan trene seg opp. Lykke til!

Med vennlig hilsen

Inger Elling

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar