Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. mai 2015. Referansenummer: 7676

Lunge

Hyppige forkjølelser

Har vært forkjølt til og fra stort sett siden før jul, dvs ca 6 måneder. Er akkurat blitt god og så blir jeg forkjølt igjen. Er dette noe for legen eller må det bare gå seg til?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 13. mai 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Dette høres jo plagsomt ut. Det er selvfølgelig en mulighet at du har kommet inn i en "stim" av forkjølelser. På den annen side kan det nok være greit å sjekke for allergi og astma. Av og til kan det være en medvirkende årsak. Hvis du eventuelt hoster opp stadig farget slim fra bronkiene kan det være grunn til å sjekke videre med røntgenbilde og blodprøver hos fastlegen.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar