Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. mai 2015. Referansenummer: 7875

Trening etter blodpropp

Hei. Da synet forsvant på høyre øye fikk jeg på sykehuset påvist blodpropp i høyre øye. Blodproppen er nå borte. Jeg fikk blodfortynnende og kolesteroldempende medisin til fremtidig bruk. Er fremdeles noe uklart på øyet. Har fra tidligere behandlet atrieflimmer, ellers føler jeg meg i fin form.

Spørsmålet mitt er hvor lenge jeg bør vente før jeg starter opp igjen med styrke og kondisjonstrening?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 15. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det finnes ikke noe eksakt svar på når du kan begynne å trene igjen, og svaret vil variere fra pasient til pasient. Som en generell tommelfingerregel vil jeg si at hvis du føler deg i god form, og ikke har noen særlige plager, er det greit å trene igjen. At du fortsatt har litt uklart syn skyldes "skaden" etter proppen, og er ikke til hinder for at du skal trene. 

Forskning har vist at trening (blanding av kondisjon og styrke) er svært nyttig i tiden etter slike blodpropper og "mini-slag". Det bedrer prognosen. Derfor: flott at du er ivrig med å komme i gang! Lykke til videre. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar